מזון, משקאות וחומרי גלם

מידע נוסף

היתרון העצום של בקטוכם טמון בסט היכולות המשמעותי המאפשר להציע מגוון פתרונות במקום אחד, כאלה התומכים בצרכים של ענף המזון מחד ובדרישות הרגולטור מאידך.
אנו מספקים שירות דיגום ובדיקות מהימן, מקצועי ומהיר ליצרני מזון מובילים כגון: יבואני מזון, יצואני מזון, רשתות קמעונות, שירותי הסעדה לארגונים, מסעדות ובתי קפה, בתי חולים, מלונות ומוסדות ציבור רבים נוספים. בקטוכם הינה מעבדה מוכרת על-ידי משרד הבריאות ומשרד החקלאות לביצוע בדיקות במוצרי מזון.

  • ערך קלורי : רטיבות, חלבון ,שומן, שומן רווי ,סוכרים, נתרן, סיבים תזונתיים.
  • ויטמינים : A, B1, B2, B3, B6, B7, B9, B12, C, D3, E.
  • סריקת מתכות מלאה : ברזל, אבץ, קלציום ועוד.
  • חומצות שומן : רוויות, לא רוויות, ציס , טרנס.
  • סטרוליים : כולסטרול, סיטוסטרול, סטיגמהסטרול.
  • חומצות אורגניות : חומצה ציטרית, לקטית, פורמית, אצטית, מאלית.
  • דו סוכרים : פרוקטוז, גלוקוז, סוכרוז, מלטוז, אינולין.
  • סוכרים מלאכותיים : אספרטם, סכרין, אססולפם ,סוכרלוז.
  • חומרים משמרים : סורבית, בנזואית.

בדיקת מוצרי מזון בשיטות המאפשרות לקבוע האם הקלקול נגרם על ידי גורם מיקרוביאלי.

בדיקות מיקרוביאליות למגוון מוצרי מזון – בשר, עופות, דגים, חלב ומוצריו, תוצרת חקלאית טרייה, מצרים יבשים, אבקות, מוצרים קפואים, וחומרי גלם לתעשיית המזון.

אנו מזהים מגוון רחב של מזהמים על-פי הקבוע בתקן או על-פי דרישת הלקוח –

  • פתוגניים : סלמונלה, ליסטריה ועוד
  • שמרים ועובשים
  • ספירה כללית
  • קוליפורמים
  • אשריכייה קולי
  • סטאפ אאוראוס
  • בצילוס צראוס
  • אנטרובקטריאצאה

Phthalates

פתלטים מגיעים אל המזון בשתי דרכים עיקריות – זיהום סביבתי בזמן תהליך הייצור או חדירה אל מזון ארוז באריזת PVC או אריזות נייר וקרטון. לפתלטים יכולת נדידה גבוהה ולכן משמשים גורם סיכון בצריכת מזון נגוע, לאורך זמן.

שתי התרכובות העמידות ביותר מבין קבוצת הפטאלטים הן DEHP ו-DBP.

 

PAH – Polycyclic Aromatic Hydrocarbons

תרכובות PAH נוצרות ומשוחררות בעיקר במהלך שריפה לא מלאה או פירוליזה של חומר אורגני כדוגמת מזון וכן במהלך תהליכים תעשייתיים שונים.

הרמות המרביות המותרות של תרכובות PAH נקבעו לקטגוריות מזון עיקריות כדוגמת בשר ודגים מעושנים, מזון לתינוקות, שמנים ומוצרי קקאו. PHAs נפוצים אותם אנו בודקים בבקטוכם –

 

  • Benzo(α)pyrene
  • Benz(α)anthracene
  • Chrysene
  • Benzo(b)fluoranthene
  • Naphthalene
  • Acenaphthylene
  • Acenaphthene
  • Fluorene
  • Phenanthrene
  • Anthracene
  • Fluoranthene
  • Pyrene
  • Benzo(k)fluoranthene
  • Indeno(1,2,3.c.d.)pyrene
  • Dibenzo(a,h)anthracene
  • Benzo(g.h.i)perylene

בבדיקה לנוכחות חומרי הדברה נסרקת הדגימה אל מול ספרייה של למעלה מ-400 חומרים פוטנציאליים. כל הדוגמאות נבדקו במכשירי GC-MS חדישים.

כמו כן, אנו מבצעים בדיקות במכשיר LC-MS לזיהוי טווח נוסף של מאות חומרים נוספים ברגישות ורמת אמינות גבוהה ביותר. בשימוש במכשיר LC-MS ניתן לקבל תמונה רחבה ומקיפה בהרבה בנוגע לחומרי ההדברה במזון.

דוגמא נקבעה כחריגה אם נמצא בה ממצא חריג אחד לפחות, חומר הדברה כלשהו שרמתו מעל הרמה המותרת (MRL – Maximum Residue Level).

סריקת מוצרי מזון לנוכחות מתכות כבדות במכשיר ICP מתקדם, בהתאם לנדרש בתקנים ישראליים ועל ידי משרד הבריאות והחקלאות.

[המתכות הכבדות אותן אנו בודקים – עופרת, קדמיום, ….]
כמו כן, ניתן לבצע סריקה מלאה לזיהוי נוכחות של כ-X מתכות.

Mycotoxins
mycotoxin M1, Zearalenone, Ochratoxin, DON, T2, B1 ו-Total Aflatoxins.

חומרים משמרים הם חומרים אנטי-מיקרוביאליים שנועדו לעכב את התפתחותם של זיהומים מיקרוביאליים שחדרו למוצר באופן אקראי.

בבדיקת יעילות חומר משמר, מוחדרים למוצר משפחות של מיקרואורגניזמים בריכוז ידוע. אל מול הזיהום המתפתח, נבחנת יעילותו של החומר המשמר.

אלרגנים : סויה, שאריות בוטנים, שקדים, חלבון חלב (קזאין), חלבון ביצה ועוד.

גלוטן : בדיקה איכותית ובדיקה כמותית.

 

סריקה לאלמנטים מהונדסים גנטים בחומרי גלם ובמוצרים מוגמרים.

בדיקות מקור בשר, חלב וגבינות למניעת זיופי מזון.

זמני תוצאה מהירים של בין 24 ל-48 שעות לבדיקות פתוגניים מאפשרות שחרור מהיר של מוצרים (Positive Release) שהשוואה לשיטות הקלאסיות.

עד 48 שעות:

  • סלמונלה SPP
  • ליסטריה SPP
  • ליסטריה מונוציטוגנס

 BAX – כ-36 שעות:

  • סלמונלה SPP
  • ליסטריה SPP
  • ליסטריה מונוציטוגנס
  • אי-קולי O157:H7

Real Time PCR – כ-3 ימים:

  • בדיקת חיידקי TAB במיצים טבעיים

אנו מבצעים בדיקה לנוכחות מיקוטוקסינים שונים במזון בעלי חיים.

כמו כן, אנו מבצעים בדיקת לזיהוי נוכחות שאריות חלבון או DNA ממקור מעלה גירה למניעת הדבקה במחלת ה-BSE (מחלת הפרה המשוגעת).